Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Quilted.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Ponudnik

S spletno trgovino Quilted.eu upravlja podjetje Sedkon, Jernej Janželj s.p Pako 6, 1353 Borovnica (v nadaljevanju ponudnik). Podjetje je vpisano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z matično številko 7024860000, davčna številka podjetja je 73395625. Podjetje ni davčni zavezanec – DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

–  identiteto podjetja
–  podatke o podjetju
–  kontaktne podatke
–  bistvene značilnosti in dostopnost artiklov
–  pogoje in stroške dostave
–  vse cene, so jasno in nedvoumno določene ter prikazane brez davka
–  načini plačila in prevzema artikla
–  časovno veljavnost ponudbe,
–  rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se lahko spreminja. Ponudnik si prizadeva jasno in temeljito predstaviti osnovne značilnosti izdelkov. Ponudnik ni odgovoren za morebitne napake v podatkih. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Uporabnik

Vsak registriran uporabnik ob registraciji določi svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je skrito in je znano le uporabniku. Nakup v spletni trgovini je možen tudi brez registracije.

Načini plačila

Spletna trgovina Quilted.eu omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo po predračunu
  • Plačilo po prevzetju

Cene

Vse cene v spletni trgovini so izražene v evrih, ne vsebujejo DDV (nismo davčni zavezanec) in stroškov dostave.

Ob naročilu boste na vaš e-naslov prejeli povzetek naročila, ki bo vseboval tudi podatek o dostavi, izbranem načinu plačila in vrednosti. Ob prevzemu pošiljke boste prejeli tudi račun.

V primeru plačila po predračunu, bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila. Predračun je veljaven 3 delovne dni.

Slike

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek nakupa

Izbran izdelek dodajte v košarico, nato pa le sledite preprostemu nakupu, ki ne zahteva registracije, saj vam omogočamo nakup izdelkov kot gost. Če vam nakupovanje v spletni trgovini predstavlja težave, nas kontaktirajte – z veseljem vam priskočimo na pomoč. Po oddaji naročila kupca obveščamo o poteku naročila po elektronski pošti.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh podjetju, na kontaktni naslov info@quilted.eu, pisno sporoči odstop od pogodbe. Potrošnik mora blago vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu od nakupa. Stroške vezane na vračilo blaga krije kupec. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani in v nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Dobavni rok

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni.

Dostava

Naročila dostavljamo preko dostavne službe Pošta Slovenije.

Naročila prejeta do 12.00 ure na delovni dan, odpošljemo isti dan in so v večini primerov naslednji dan že dostavljena. Pri plačilu po predračunu naročilo odpošljemo po prejemu nakazila.

Če imate težavo z dostavo nas pokličite na 041 807 891 ali nam pišite na info@quilted.eu in vam bomo sporočili status vašega naročila.

Strošek dostave

Strošek dostave znaša 5 €, ob nakupu nad 250€ je dostava brezplačna. V primeru plačila z gotovino ob dostavi, vam Pošta Slovenije zaračuna 1,55 €.

Zamenjava izdelka

V primeru zamenjave izdelka kupec krije strošek vračila blaga in strošek ponovnega pošiljanja.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka orodja za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Kimber.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini, ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@quilted.eu Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo izvensodno in sporazumno.

Pomoč

Za vsa vprašanja smo vam na voljo: info@quilted.eu, ali na telefonski številki 041 807 891 (Pon – Pet: 8.00 – 17.00)

Z nakupom v spletni trgovini se strinjate z navedenimi splošnimi pogoji.

Borovnica 15.10.2020

sl_SI
Pomaknite se na vrh